četvrtak, 19. ožujka 2015.

Ministar Vedran Mornar zatražio studiju o izloženosti učenika zračenju bežične tehnologije!

O tome koliko nam bežična tehnologija šteti svakodnevno se vode polemike. Znanstvenici i liječnici diljem svijeta upozorili su na nepotrebnu izloženost djece zračenju bežične tehnologije pa je ministar obrazovanja Vedran Mornar zatražio od Instituta za medicinska istraživanja da napravi studiju i ispita šteti li bežična veza učenicima. 

U Kanadi je Konfederacija Vijeća roditelja donijela rezoluciju kojom poziva Odbor za obrazovanje "da prestane instalirati WI-FI uređaje i ostale bežične tehnologije u škole gdje je mrežna tehnologija moguća".

Prosvjetari su oprezni, žele potvrdu znanstvenika crno na bijelo kako bi upozorili učenike da mobiteli, tableti, bežične veze u školi štete zdravlju. Tako će i ministar Mornar o uvođenju bežične i žične konekcije u škole odlučiti nakon izvješća Instituta za medicinska istraživanja. (Izvor: HRT)


U nekim europskim zemljama već se donose zakoni koji ograničavaju izloženost populacije bežičnom internetu (WiFi). Posljednja zemlja koja je donijela takav zakon je Francuska. Ondje je bežični internet zabranjen u vrtićima, a u osnovnim školama je ograničen na način da je u upotrebi samo kada je potreban za digitalne edukacijske aktivnosti. Novim zakonom Francuzi su uveli još neke novine, poput označavanja mjesta na kojima se nalazi WiFi posebnim oznakama upozorenja. Što Francuzi znaju, a Hrvati ne? Više ovdje.


O štetnosti WiFi-ja i sigurnom načinu povezivanja na internet, bez rizika za zdravlje, pročitajte ovdje.
Preporučujemo pogledati dokumentarac WiFi upozoravajući signal, koji govori o nasilnom uvođenju bežične tehnologije u škole i štetnosti zračenja.



Posljednja izmjena: 19.3.2015.

Nema komentara:

Objavi komentar