ponedjeljak, 31. srpnja 2017.

Treći prosvjed u Ludbregu, teške optužbe na račun VIPnet-a

FOTO Prosvjednici protiv antene u centru grada: “Ovdje je vrtić i škola, borit ćemo se kao lavovi za sebe i za zdravlje naše djece”


Ludbreg, 31.7.2017.

Zabrinuti građani Ludbrega organizirali su već treći prosvjed u dva mjeseca, a povod im je novopostavljena bazna stanica, odnosno VIP-ova antena, na zgradi u Ulici Augusta Šenoe, u blizini samog središta grada.

Od jučer se provodi i peticija za njeno uklanjanje, a prema riječima organizatorice Ivane Križanić, potpisalo ju je najmanje 300-tinjak ljudi. Ono što ih prvenstveno zabrinjava su zdravstvene posljedice zračenja antene, no tu je i činjenica da neki stanari zgrade na čijem je krovu ona postavljena tvrde da je njihova suglasnost dobivena prijevarom, odnosno da nisu znali što potpisuju. Zbog svega toga već su angažirani odvjetnici i pripremaju se tužbe.

– Cilj našeg prosvjeda je informirati građane o čemu se radi, a mnogo građana iskazalo je zabrinutost posljedicama koje antena nosi. O zdravstvenim posljedicama se mnogo piše i u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, no ništa još nije dokazano, ni da utječe negativno ni da ne utječe – pojasnila je Ivana Križanić.

Antena je postavljena prije dva mjeseca, a prosvjednicima smeta i način na koji je to napravljeno. Naime, neki stanari zgrada smatraju da su iskorišteni.

– Neslužbeno smo doznali da se radi o potpisima stanara koji nisu vlasnici stanova. Osim toga, odvjetničko društvo nam je izradilo tužbu jer se radi i o kršenju zakona jer je potpisan ugovor na pet godina, a za tako nešto bi potpisati trebalo 100 posto stanara. U toj zgradi se dosta stanara ne slaže s tim ugovorom, a neki od njih kažu da su i prevareni kod potpisivanja suglasnosti. Ima tu i starijih ljudi kojima je ispričana neka priča, teško čitaju pa nisu ni znali što potpisuju… – priča nam organizatorica, koja priznaje da su to “rekla-kazala” priče, no tužba se temelji na njima.

Više informacija i fotografija potražite na portalu epodravina.hr

Nema komentara:

Objavi komentar