utorak, 29. studenoga 2016.

Nova peticija neovisnih znanstvenika: WHO EMP projekt i ICNIRP planiraju udvostručiti granične razine izloženosti?

Je li WHO EMP projekt otet od strane ICNIRP-a?

Voditeljica WHO EMP projekta,
inženjerka elektrotehnike Emilie
van Deventer
Mi, dolje potpisani, svjesni štetnih bioloških učinaka elektromagnetskih polja, izjavljujemo naše izglasavane nepovjerenja WHO EMP projektu Svjetske zdravstvene organizacije, na čelu s industrijski pristranom Emilie van Deventer, elektroinženjerkom (bez medicinske ili zdravstvene vjerodajnice, koja je objavila svoju podršku bežičnoj telekomunikacijskoj industriji i nalazi se u sukobu interesa, s obzirom da njezina industrija financira istraživanje s ciljem promicanja i unaprjeđenja bežične komunikacijske tehnologije).

Zahtijevamo da:

1. Emilie van Deventer odmah zamijeni kvalificirana neovisna stručna osoba koja ima odgovarajuće medicinske vjerodajnice i medicinski je informirana za razumijevanje i poštovanje milijuna pojedinaca koji doživljavaju mikrovalnu bolest / elektromagnetsku preosjetljivost, a koja će djelovati na znanost koja potvrđuje štetne biološke učinke elektromagnetskih polja (EMP).

2. WHO i njegov EMP projekt poduzeti hitnu akciju priznanja, uzimajući u obzir znanstveno utemeljene odluke, dokazanu štetnost uzrokovanu elektromagnetskim poljima, bez ikakve pristranosti ili obzira za komercijalne ili industrijske interese, uz obznanjenje javnosti. S mandatom očuvanja zdravlja svjetske populacije, preko svojeg EMP projekta, "istraživanje štetnih zdravstvenih učinaka izloženosti ljudi neionizirajućem zračenju" mora osigurati potpunu neovisnost od industrijskih predrasuda i korupcije.

IARC je kao dio WHO-a ocijenio uporabu radiofrekvencijskog zračenja u svibnju 2011. godine i zaključio da ta su ta polja mogući ljudski karcinogen, grupa 2B. Međutim, u brošuri s činjenicama izdane od strane WHO-a (EMP projekta) u lipnju 2011. ubrzo nakon odluke IARC-a je navedeno da "do sada nisu ustanovljeni štetni zdravstveni učinci uzrokovani korištenjem mobilnog telefona".

WHO još nije priznao zdravstvene rizike RF zračenja: "Nema većih javnih zdravstvenih rizika, kao rezultat istraživanja kroz nekoliko desetljeća, no i dalje postoje nesigurnosti".

WHO planira objaviti u 2017. godini monografiju o okolišnim zdravstvenim mjerilima o RF zračenju. To je bilo otvoreno za komentare i dio našeg pisma WHO-u je prikazan u nastavku: 

Cijeli tekst: Lennart Hardell's blog

U svibnju, u Cape Townu u Južnoj Africi, ICNIRP je održao radionicu o visokofrekvencijskih elektromagnetskim poljima. Prezentiran je nacrt novih smjernica u kojima je vidljivo kako ICNIRP u nekim segmentima dosadašnje granične razine namjerava udvostručiti. WHO EMP projekt je prihvatio dosadašnje granične razine ICNIRP-a, a s obzirom da te dvije organizacije tijesno surađuju, isto će se vjerojatno dogoditi i prilikom objave revidiranih smjernica. Monografija WHO EMP projekta o okolišnim zdravstvenim mjerilima za RF polja koju izrađuju mahom znanstvenici koji se nalaze u ICNIRP-ovoj komisiji ili surađuju s ICNIRP-om, bit će objavljena 2017. godine, kao i novi ICNIRP guidelines. Iz nacrta tog dokumenta, tj. prezentacije tadašnjeg predsjednika ICNIRP-ove Glavne komisije vidljivo je kako se i dalje negiraju bilo kakvi netoplinski učinci, a jedini kriterij postavljanja granica je porast temperature u čovjeku.

Nema komentara:

Objavi komentar