petak, 3. veljače 2017.

Antene u bjelovarskoj katedrali

"Antenski sustav su sakrili od javnosti, tu je nešto sumnjivo"
Izvor: 24sata.hr
3.2.2017.

- Sama činjenica da je antenski sustav postavljen na nevidljivo mjesto u tornju Katedrale samo po sebi pobuđuje određene sumnje i neopravdanim čini gestu crkvenih vlasti u Bjelovarsko - križevačkoj biskupiji. Slobodno ćemo kazati da je taj potez van moralnih vrijednosti, jer se o tome trebala izvijestiti javnost – kazali su nam neki od Bjelovarčana, tražeći da ostanu anonimni.

Dodajući kako se unatoč pokušaju da antenski sustavi ostanu nevidljivi oku, a koji su postavljeni na sve četiri strane, za vrijeme kada sunce „udara“ pod određenim kutom ipak postaju vidljivi, jer grilje nisu do kraja zatvorene. Vjerojatno da bi signali mogli kolati.

Kako bi provjerili navode uputili smo prvi dopis 14. rujna, a drugi dva dana kasnije ove godine na Biskupov ured, da nam kaže jesu li glasine i negodovanja Bjelovarčana utemeljena i pod kojim je uvjetima sklopljen ugovor. Ali do danas nismo dobili nikakav odgovor.

Odgovor smo zatražili i od VIPneta. Iz ureda za Korporativne komunikacije dobili smo odgovor da je Antenski sustav na lokaciji koju spominjemo (tada je bila Župna crkva) postavljen 2007. godine. Nadalje se navodi da je prije puštanja baznih postaja u rad, Vipnet provodi sva potrebna mjerenja u skladu s Pravilnikom o zaštiti od elektromagnetskih polja, a na temelju kojih Ministarstvo zdravlja izdaje suglasnost o puštanju u rad svake pojedine bazne postaje.

Nema komentara:

Objavi komentar