srijeda, 25. listopada 2017.

Doneseno rješenje o uklanjanju bazne stanice u Puli, Stankovićeva 18

Nakon gotovo više od jedne godine dopisivanja s raznim državnim tijelima, iz Ureda pučke pravobraniteljice na adresu pulske udruge Društvo zdravo naselje pristigao je dopis iz kojega je razvidno kako VIPNet d.o.o. u roku od 120 dana mora ukloniti osnovnu postaju elektroničke komunikacijske mreže koja je postavljena u Puli, na adresi Stankovićeva 18.

Osnovna postala elektroničke komunikacijske mreže (bazna postaja) na spomenutoj adresi postavljena je protivno Generalnom urbanističkom planu Grada Pule i Prostornom planu uređenja istog grada. 

Članovi Društva Zdravo naselje mjesecima su prosvjedovali zbog spomenute bazne postaje koja se, osim što je postavljena protivno prostornim planovima, nalazi u neposrednoj blizini osnovne škole. Potporu prosvjednicima dao je pulski gradonačelnik Boris Miletić, a Grad Pula odbio je izdati uporabnu dozvolu koju prema Zakonu o gradnji u takvim slučajevima izdaje javnopravno tijelo velikog grada ili županije. Pravilnik o jednostavnim i drugim građevinama i Zakon o gradnji izričito zabranjuju postavljanje baznih postaja protivno prostornim planovima.

Nema komentara:

Objavi komentar