četvrtak, 12. listopada 2017.

Znanstvenici širom svijeta o utjecaju elektromagnetskih polja

Odabrani citati vodećih potpisnika "The International EMF appeal"

Sada ulazimo u razdoblje "Interneta stvari" (IoT) gdje će svi naši uređaji biti povezani Wi-Fi-jem, beskrajno komunicirajući jedni s drugima i putem takozvanih pametnih uređaja. Ovaj "hrabri novi svijet" diktira da se ljudska izloženost radiofrekventnom zračenju mora uvelike povećati kako bi se omogućila tehnologija. Ovo je planirani svijet koji su stvorili tehnokrati potpuno neupućeni o stvarnosti naše biologije, neznanje koje njeguje postojeće toplinske učinke. Sada, više nego ikada, trebamo nove, biološki relevantne standarde kako bismo odgovorili na izazov budućnosti.
dr. sc. Don Maich (Australija)

"Postoji mnogo visokokvalitetnih istraživanja koja pokazuju bio-fiziološke učinke od dopuštenih elektromagnetskih izloženosti; ta otkrića ne poništavaju istraživanja koja ne uspijevaju pronaći učinke. Tvrditi da "težina dokaza" ne podupire ove učinke (čak i ako je to istina) dovodi u zabludu. Zaključak da to znači da nisu potrebne nikakve mjere predostrožnosti je nelogičan i neznanstven. "
"Pomoglo bi roditeljima i kreatorima politike da se postigne konsenzus među savjetodavnim organizacijama i znanstvenicima priznajući da sigurnost kronične izloženosti radiofrekvencijama niskih doza ne može biti zajamčena i da je kod neki ljudi povezana s lošim zdravljem. To je razumno. To bi trebalo tretirati kao druge mjere opreza i upozorenja o zdravlju, kao što su one o prehrani. "
dr. sc. Mary Redmayne, Odjel za epidemiologiju i preventivnu medicinu, Sveučilište Monash, Australija

"Elektromagnetska polja proizvedena od strane čovjeka utječu na sve žive organizme, prvo djelujući na jediničnoj membrani. Moramo smanjiti našu ovisnost o "bežičnim" tehnologijama, smanjiti broj baznih postaja, Wi-Fi aparata, bežičnih telefona i tako dalje i jasno naznačiti, u javnim prostorima, intenzitet elektromagnetskog polja"
Prof. dr. sc. Marie-Claire Cammaerts, Slobodno Sveučilište u Bruxellesu, Prirodoslovno-matematički fakultet, Belgija

"U posljednjih nekoliko desetljeća povećana je apsorpcija neionizirajućeg zračenja stanovništva, a zdravstveni učinci  pokazat će dramatičan utjecaj u bliskoj budućnosti pa hitno treba usvojiti učinkovite mjere predostrožnosti s ciljem smanjenja izloženosti neionizirajućem zračenju kako bi se smanjili njegovi zdravstveni rizici, u skladu s preporukama IARC 2002 i 2011 da je neionizirajuće zračenje mogući ljudski kancerogen ".
prof. dr. sc. Alvaro Augusto de Salles, Savezno sveučilište Rio Grande do Sul - UFRGS, Porto Alegre, RS, Brazil.

SVE IZJAVE

Nema komentara:

Objavi komentar