petak, 19. siječnja 2018.

Bez izmjena Pravilnika o zaštiti o elektromagnetskih polja i Zakona o zaštiti od neionizirajućeg zračenja u 2018. godini

Ministarstvo zdravstva RH objavilo je na svojim internetskim stranicama Plan savjetodavnih aktivnosti Ministarstva zdravstva u 2018. godini.

U planu, naravno, nema Pravilnika o zaštiti od elektromagnetskih polja (NN 146/14) koji je drastično umanjio zaštitu stanovništva od elektromagnetskih polja, poglavito baznih postaja telekomunikacijskih operatera. Shodno tome, u planu nije ni savjetodavna aktivnost vezana uz već zastarjeli Zakon o zaštiti od neionizirajućeg zračenja (NN 91/10) iz 2010. godine.

Plan i namjera ministarstva očiti su - prema njihovom mišljenju (s kojim će se složiti i telekomunikacijski operatori), zaštita je posve dovoljna, kako oni vole kazati i "puno bolja" nego u ostalim državama EU. 

S ovakvim razvojem stanja u zakonodavstvu, teleoperatori sasvim sigurno mogu biti zadovoljni, ali građani kojima pod prozorima i na malim udaljenostima preko noći niču bazne stanice, nikako. 

Nema komentara:

Objavi komentar