četvrtak, 14. siječnja 2016.

Operator ne odustaje: "Odbili primiti inspekcijsko rješenje, pokušavaju prisiliti susjeda na konzumaciju ugovora"


PRIOPĆENJE ZA MEDIJE PREDSTAVNIKA STANARA VERUDE PORAT

Građevinska inspekcija naredila je
uklanjanje izvedenih radova
Predstavnici Organizacijskog Odbora mirnih prosvjeda stanara naselja Nova Veruda-Veruda Porat Pula su uutorak, 12. siječnja 2016. primljeni i saslušani od strane Gradske uprave sastavljenom od članova predstavnika Grada Pule i to; gradonačelnik Boris Miletić, zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, pročelnik Aleksandar Matić, p.o. gradonačelnika pročelnik Giordano Škuflić i savjetnik za informiranje i protokol (koordinator za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću) Leonard Poropat. Prisutni od strane građana; voditelj skupa dr. Robert Duras, zamjenik voditelja skupa prof. Ivan Rudan, članovi odbora prof. Slaven Defranceschi, spec. sp. rekreacije Dragan Brajković i koordinator prosvjeda Branko Kovač-Vujčić.

Glavna tema sastanka bila je VIPNETova bazna stanica, i po pitanju navedene smo dobili naputak da je sporna čestica izgradnje u postupku građevinske inspekcije i da se neće postaviti.

Veliki prosvjed održan prije tri
mjeseca
Razgovaralo se o aktualnim provalama i krađama u naselju i dobili smo informaciju da se isto događalo na području Velog Vrha, te da su Grad Pula i PU ISTARSKA PP Pula u zajedničkom naporu prevencije od kriminalnih aktivnosti, te da interesiranje i aktivnosti građana mogu puno pomoći u sprječavanju istih. Ovim bismo putem apelirali na građane da svaku sumnjivu aktivnost prijave dežurnoj službi policije na broj 192, zapišu broj tablica, tip i boju vozila, fotografiraju sumnjive osobe ukoliko su u mogućnosti i da na bilo koji način dokumentiraju sumnjive radnje. Također bismo naveli izrazitu suradnju Grada Pule sa građanima te pohvalu gradskih poglavara na zainteresiranošću građana za suradnju sa Gradom i želju za aktivniju buduću suradnju građana i Grada Pule.

Također, susjed na čiju se kuću trebao postaviti repetitor pokušava prekinuti ugovor sa VIPNETom, koji nije konzumirao, ali spomenuti operater i dalje na silu pokušava prisiliti susjeda na konzumaciju ugovora. Njemu je od strane VIPNETa zabranjeno i zaprijećeno da ne smije davati ikakve izjave za javnost, te ovim putem želimo skrenuti pažnju i pozvati na odgovornost operatera koji nas hoće onečistiti. U priopćenju VIPNETa HRTu izjavljuju da imaju sve potrebne dozvole za izgradnju sporne bazne stanice što nije točno, jer je građevinska inspekcija utvrdila potpuno suprotno i naložila uklanjanje izvedenih radova. Činjenica je to da ne mare za građane, korisnike svojih usluga, i da im je bitan isključivo profit, a potencijalna šteta za zdravlje i okoliš koju uzrokuju za VIPNET je samo proračunati rizik za koji znaju i za koji ne mare. Imamo punu podršku Grada Pule, udruge koje se bave spornom problematikom HUZEZ, i najvažnije građana diljem Hrvatske. Svakodnevno dobivamo telefonske pozive podrške i upite kako da riješe isti problem u svom naselju.

U bliskom vremenskom periodu će se održati tiskovna konferencija na kojoj će se detaljno izložiti dosadašnje poduzete radnje te objaviti daljnji planovi, namjere i način provođenja zaštite građana u budućnosti.

Izvor: Regional Express, HRT Radio Pula
Foto: HRT / Regional Express / Glas Istre

3 komentara:

  1. teleoperateri su totalna kriminalna organizacija

    OdgovoriIzbriši
  2. Ali se na svojim web stranica vole predstavljati kao društveno odgovorne tvrtke.Ovo je sve kontra društva i građana.

    OdgovoriIzbriši
  3. a tako će biti dok god mi budemo šutjeli,trpjeli(tolerirali),tapkali u mraku i čekali da netko drugi skine te vražje antene a to se neće dogoditi nikad pa ni onda.Imamo sad u saboru dobrog kamenjara Miru Bulja iz Mosta koji zna za taj emz problem pa će se vidjeti što i kako a mi će mo i dalje tapkat sa sprženim mozgovima sa postavljenim antenama svakih manje od 50 m,mislim na nas iz "metropolis bandićgrada" Svaka čast puljanima na ustrajanosti i složnosti i sigurno kod njih ima oaza od 10 uW/m2 za razliku od metropolis-bandićgrada gdje čim ispružiš ruku kroz prozor svoje kuće/stana mjerni uređaj izgori jer emz radijacija nenormalno premašuje kapacitet bilo kojeg detektora.

    OdgovoriIzbriši