petak, 19. prosinca 2014.

Odbor građana Kaštel Lukšića kod gradonačenika

U zgradi Gradske uprave, gradonačelnik Udovičić danas je primio članove Inicijativnog odbora građana Kaštel Lukšića koji se zauzimaju za uklanjanje postavljenje bazne stanice/repetitora na krov obiteljske kuće na adresi Ivana Pavla II, K. Lukšić.

Prosvjed koji se održao 13. prosinca u neposrednoj blizini spornog odašiljača, okupio je 200-tinjak građana koji su iskazali svoje nezadovoljstvo ali i zabrinutost zbog postavljanja repetitora u njihovoj gusto naseljenoj stambenoj zoni, u kojoj je smješten i dječji vrtić.

Bazna stanica skrivena je u lažnom dimnjaku
Na današnjem sastanku, Predsjednica odbora Ivna Bućan i zamjenik predsjednice i gradski vijećnik Branimir Matijaca u ime članova odbora i građana obratili su se gradonačelniku tražeći podršku od Grada, da zajedno reagiraju na samovolju pojedinca prilikom postavljanja uređaja i da uređaj bude uklonjen od blizine obiteljskih domova. Članovi odbora zatražili su poduzimanje svih potrebnih radnji sa krajnjim ciljem sprječavanja nastanka štetnih zračenja od postavljenog repetitora koji bi mogli rezultirati i sprječavanjem postavljanja novih repetitora u naseljena područja Grada Kaštela. Peticija kojom su dosada sakupili 650 potpisa građana uručena je danas gradonačelniku, a potpisi za peticiju se i dalje skupljaju.


- Podupiremo ovu inicijativu građana i razumijemo njihove sumnje, a uznemiravanje potaknuto postavljanjem odašiljača je razlog da Grad pokaže interes za rješavanje nastalog problema. Zamoliti ćemo nadležne i odgovorne da navedeni objekt uklone sa mjesta gusto naseljene stambene zone, odnosno da ga uklone sa mjesta koje uznemiruje građane. Vjerujemo da će i nadležne institucije i imenovani operater imati razumijevanja za ovu vrstu problema i da će se iznaći drugo i kvalitetnije rješenje za postavljanje odašiljača – kazao je gradonačelnik.

izvor: www.kastela.hr

  • Više o ovom slučaju možete se informirati ovdje.
  • Prilog iz 89. emisije "Kronika grada Kaštela" počnje od 00:58 pogledajte ovdje.




Nema komentara:

Objavi komentar