srijeda, 6. travnja 2016.

Aktualno - postavljanje antena bez građevinske dozvole, javne rasprave, informiranja susjeda i suglasnosti lokalne uprave

Pula, 7.4.2016. - Glas Istre

U utorak ujutro na kući gradskog vijećnika HDZ-a Janka Žužića na Monte Magnu montirane su, prema svemu sudeći, još dvije bazne stanice što je izazvalo val negodovanja kod susjeda. Oni su, podsjetimo, prije nekoliko godina svim sredstvima pokušavali maknuti prvu postavljenu antenu, no u tome nisu uspjeli. Inače, kuća se nalazi u samom središtu naselja, na broju 36, udaljena od prvog susjednog objekta manje od 15 metara, a u okolici se nalazi i nekoliko dječjih vrtića.

Varaždin, 4.4.2016. - regionalni.com

Vipnetov antenski sustav neće biti postavljen na zgradu koja se nalazi u Jalkovečkoj 100 A, B i C u Grabanicama – piše u obavijesti stanarima te zgrade. Rasplet je to nedavnih događanja koja su stanare iz tog varaždinskog kvarta digla na noge.

Virovitica, 4.4.2016. - virovitica.hr

Nakon što je nastao problem vezan uz postavljanje antenskog odašiljača na krovište zgrade na Trgu bana Josipa Jelačića 9 u Virovitici Grad Virovitica je već u četvrtak 31. ožujka 2016. godine poduzeo prve korake. Tako je isti dan zatražio od Građevinske inspekcije da izvrši inspekcijski pregled nad izvršenom radnjom građenja te zatražio da Građevinska inspekcija o istom, u što kraćem roku, pismeno obavijesti Grad Viroviticu.

Fažana, 1.4.2016. - Glas Istre

Što je Općina poduzela po pitanju antena na zvoniku crkve sv. Kuzme i Damjana, pitao je na sjednici Općinskog vijeća Fažane u četvrtak vijećnik IDS-a Ivan Geršić. Pitanje je na tragu priče da su u zvoniku župne crkve u središtu Fažane godinama skrivene bazne stanice mobilnog operatera, a koje su otkrivene početkom ožujka zahvaljujući jakom vjetru koji je skinuo tkaninu kojom su odašiljači bili pokriveni. O tome je u više navrata izvještavao Glas Istre, a njome su se bavili i mediji izvan Istre.

Zagreb, 31.3.2016. - Cropix

U Koturaskoj se postavlja bazna stanica za mobilnog operatera.

Nema komentara:

Objavi komentar