petak, 15. travnja 2016.

Novosti 10.4. - 15.4.2016.

Decentralizacijom ovlasti bolje bi se reguliralo pitanje postavljanja baznih stanica
15.4.2016. - pula.hr

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci te predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek i pročelnik upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule Giordano Škuflić primili su danas u prostorijama Komunalne palače predstavnike stanara koji se protive postavljanju bazne stanice teleoperatera na krov privatne kuće u ulici Monte Magno. Puh Belci je i ovom prilikom poručila kako iako Grad Pula nije nadležan za postavljanje elektroničke opreme i ima ograničene mogućnosti koji se odnose na njihovo postavljanje, od početka stoji uz građane jer je njihovo zdravlje najvažnije.


Prosvjed na Valdebeku: Prosvjedovat ćemo svakog petka
15.4.2016. - regionalexpress.hr

'Žužiću van' vikali su prosvjednici danas dozivajući pulskog gradskog vijećnika Janka Žužića na čijoj je kući u Valdebeku postavljena bazna stanica tele operatera. Na Valdebeku je večeras održan još jedan mirni prosvjed protiv rada bazne stanice u tom naselju. Prosvjed je organiziralo Društvo Zdravo naselje Nova Veruda - Veruda Porat iz kojeg su poručili kako će se prosvjed održavati svakog petka od 18 sati dok se ne promijeni zakon i skinu antene

HAKOM obavlja mjerenja u Lipiku i  Pakracu
13.4.2016. - compas.com.hr

Na parkiralištu ispred kompleksa bazena u Lipiku zatekli smo 13. travnja pomalo čudno vozilo i postavljenu neobičnu napravu pored vozila. Razlog zbog kojeg su ovo vozilo našlo danas u Lipiku je taj što djelatnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, HAKOM-a, obavljaju redovno ispitivanje razine elektromagnetskog značenja koje emitiraju bazne stanice operatera mobilnih telekomunikacijskih mreža u našem kraju.

U Europi se uvode Wi-Fi free zone, a u Hrvatskoj odašiljači i antene pokraj građana!
11.4.2016., regionalni.com

Dok su neke zapadne europske zemlje već uvele "Wi-Fi free zone" te je zabranjeno ili ograničeno stavljanje Wi-Fi-a u škole i vrtiće, u Hrvatskoj se bazne stanice i antene teleoperatera bez problema stavljaju na stambene objekte. Istaknuto je to na tribini "O potencijalnoj štetnosti zračenja baznih stanica" koja je u subotu održana u prostorijama 4. MO u Varaždinu.

Prosvjednici protiv baznih stanica razmatraju prosvjed na Forumu
10.4.2016. - istarski.hr

Mještani koji prosvjeduju zbog baznih stanica na kući pulskog vijećnika HDZ-a Janka Žužića sastali su se 10. travnja ujutro u prostorijama Mjesnog odbora Valdebek. Moderator sastanka bio je koordinator prosvjeda Branko Kovač-Vujčić kao predstavnik Društva Zdravo naselje. Na Monte Magnu, odnosno u MO Valdebek, rečeno je na sastanku, stanuje veliki broj djece, a ima i mnogo trudnica te nekoliko dječjih vrtića. Roditelji su stoga s razlogom zabrinuti za zdravlje svoje djece budući da su bazne stanice potencijalno štetne, istaknuto je.

Prosvjed stotinjak susjeda zbog baznih stanica
9.4.2016. - glasistre.hr

Gotovo stotinjak prosvjednika okupilo se u petak poslijepodne preko puta kuće Janka Žužića, inače pulskog gradskog vijećnika HDZ-a, u ulici Monte Magno u Valdebeku, kako bi iskazali svoje negodovanje činjenicom što je na kuću, uz već jednu postojeću, protekli tjedan postavio još dvije bazne stanice.

1 komentar:

  1. Vrtići su preduhitrili program E-ŠKOLA od ministarstva obrazovanja i CAR-net-a koji bez znanstvene studije i bez dovoljne,REKAO BIH NIKAKVE javne rasprave uvode bežični internet(WI-FI,WLAN,WIRELESS,HOT-SPOT)u škole i bolnice i ostale bežične pametne mjerače (SMART METER).Nikako ne razumijem,možda sam glupav,da se nitko od novinara,udruge HUZEZ ili kojih već drugih nije sjetio napraviti razgovor-intervju s hrvatskom znanstvenicom Ivančicom Trošić s IMI instituta koja je 2015. potpisala svjetski apel upozorenja o izlaganju ljudske populacije EM zračenjima i to javno objavio,jel bi ti poštovani Baznostanični mogao kad već tolko toga znaš i poznaješ učiniti tako nešto i objaviti,potaknuti ili što već ili će sve otići dođavola!

    OdgovoriIzbriši