srijeda, 13. srpnja 2016.

Zagreb: Bazna stanica na krovu obiteljske kuće

NEVJEROJATNO: Tele2 (ne)vješto zakamuflirao odašiljač u dimnjak obiteljske kuće bez suglasnosti s građanima
Izvor: Sloboda.hr
Zagreb, 13.7.2016.

Bazna stanica Tele 2 operatera (ne)vješto zakamuflirana u dimnjak osvanula je na zaprepaštenje susjeda na krovu jedne kuće.

Građani Kozari puteva uz pomoć susjeda iz Kozari boka u Zagrebu samoinicijativno su se organizirali u obrani protiv perfidnog nasrtaja teleoperatera i njima naklonjenog hrvatskog zakonodavstva, a povod je postavljanje bazne stanice Tele 2 operatera na obiteljsku kuću u susjedstvu.

Tijekom radova vlasnici kuće susjedima su govorili da postavljaju krovne prozore, kako kažu zabrinuti mještani. Na opće zaprepaštenje i nevjericu umjesto krovnih prozora na toj kući postavljena bazna stanica koja je (ne)vješto zamaskirana u obliku dimnjaka! Vijest se ubrzano proširila cijelim naseljem te je zavladala bojazan zbog ovakvog načina postavljanja skrivenih antena, bez suglasnosti, bez dozvole, bez savjetovanja, bez obavještavanja građana i najbližih susjeda.

„Spontano smo započeli s organiziranjem peticije za uklanjanje navedenog odašiljača i u kratkom roku prikupili preko 1000 potpisa“, kažu ogorčeni susjedi zabrinuti za svoje najmlađe.

Prisustvovali smo na dva sastanka u Mjesnom odboru u Kozari putevima gdje smo izrazili našu zabrinutost i iznijeli stajališta da odašiljač značajno ugrožava zdravlje nas odraslih stanovnika, a pogotovo djece. Kozari putevi su specifično gusto naseljen kvart, s malim parcelama te krovovima koji se najčešće dodiruju ili su udaljeni manje od jednog metra. Također, spomenuta se kuća nalazi manje od 100 metara od škole, vrtića, igrališta i ambulante te je neshvatljivo i nedopustivo što je Ministarstvo zdravlja izdalo suglasnost za postavljanje bazne stanice na navedenoj adresi. U vezi s ovim jasno je da imamo lošiju kvalitetu života u odnosu na stanovnike većine drugih zagrebačkih naselja te da djeca i odrasli imaju značajno više zdravstvenih tegoba i bez ovog odašiljača. Ministarstvo za zaštitu okoliša zahtjeva da se bazne stanice ne stavljaju na područja gdje obitavaju endemske biljne i životinjske vrste. Pitanje je kakvim se to kriterijima vodi Ministarstvo zdravlja kada toliko misli na biljke i životinje, a na zdravlje djece ne. Poznato je da je dječji mozak posebno osjetljiv na elektromagnetska zračenja.

Cijeli članak ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar