srijeda, 14. rujna 2016.

"Donesite kriterije postavljanja baznih stanica, kao što su to već napravili neki gradovi"

Bazne stanice zabrinule bjelovarske vijećnike
13. rujna 2016.

Danas je održana 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara. Na aktualnom satu dvoje vijećnika, Nenad Nekvapil i Zdenka Henc svoja pitanja su postavili na temu postavljanja baznih stanica potaknuti gradnjom bazne stanice u Trojstvenom Markovcu. Inače mještani Trojstvenog Markovca zabrinuti za svoje zdravlje nakon postavljanja bazne stanice koja je doslovno udaljena od kuća 35 metara održali su i prosvijed. Tako je vijećnica Henc zatražila da se donesu kriteiji postavljanja baznih stanica kao što su to već donijeli neki gradovi.

– Te radijske antene postavljaju se temeljem prostornih planova gdje je definirano gdje se one mogu postavljati. Analiza tih lokacija su se radile se na nivou države te se prenose u županijske prostorne planove, a gradovi i općine samo usvajaju taj razmještaj i lokacije u svojim prostornim planovima. Da bi se promijenila lokacija antena opet treba raditi analize. Antenu u Trojstvenom Markovcu postavio je Tele 2 u radijskom krugu koji je predviđen. Nisu podnijeli prijavu gradilišta što su trebali nakon prijave građana. Mi smo proslIjedili inspekciji koja je nadležna da kod nas nije zaprimljena obavijest o početku radova. Dok smo zahtjev građana Trojstvenog Markovca prosljedili županijskom zavodu za prostorno planiranje koji je nadležan za eventualne izmjene tih radijskih krugova i lokacija za postavljanje antena – kazao je pročelnik za komunalne djelatnosti Ivica Markovinović.

– Apsolutno razumijem zabrinutost građana za svoje zdravlje i za zdravlje svoje djece. Dijelim tu zabrinutost također – kazao je gradonačelnik grada Bjelovara Antun Korušec. Dodao je kako je grad Bjelovar taj problem ozbiljno shvatio i reagirao istog dana kada je zaprimio peticiju građana.

– Pratit ćemo razvoj situacije, inzistirat ćemo na rješavanju ovog slučaja kao i svih daljnjih. Javnost smo senzibilizirali, reagirali smo na vrijeme. Napravili smo sve u Gradu što smo ovog časa mogli. Daljnji tijek će pokazati u kojem će to pravcu ići – zaključio je Korušec.

Nema komentara:

Objavi komentar