ponedjeljak, 2. studenoga 2015.

Antene na bolnici u Karlovcu

Da su teleoperatorima za instalaciju antena posebno privlačne bolnice i nije više vijest. Sljedeće fotografije snimljene su u Karlovcu ove jeseni nakon nevremena koje je oštetilo krov Opće bolnice Karlovac. Na bolničkoj zgradi postavljeno je oko 20 antena. 

Bolnici u dugovima dobrodošla je pozamašna financijska injekcija, a za zdravlje djelatnika, pacijenata i osobito susjeda... tko pita. Izmjerene razine zračenja, naravno, znatno su ispod dopuštenih u susjednim objektima, a i ispod, u samom objektu, gdje je, kako to vole reći pojedini "stručnjaci", zračenje najmanje i bezopasno. Ako ste zabrinuti za svoje zdravlje, upite šaljite Ministarstvu zdravlja i Upravi Opće bolnice Karlovac. Oni će znati naći opravdanje za ovoliki broj antena. 

Upit bi također bilo dobro poslati i na adresu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, koje ne dopušta rekonstrukciju krova ili postavljanje stakla na terasu bez građevinske dozvole, što nije slučaj i sa baznim stanicama za koje je u svim članicama EU navedena dozvola potrebna.






 Izvor fotografija: Radio Mrežnica

2 komentara:

  1. krovovi zagrebačkih bolnica su krcati mob. antenama-npr.kbc Jordanovac i Sestre milosrdnice u Vinogradskoj,gdje su par metara u nivou prozora bolesničkih soba-bio sam tamo s detektor-analizatorom i fotićem i mogu samo reći UŽAS!

    OdgovoriIzbriši
  2. Granične vrijednosti razine elektromagnetskih polja u Hrvatskoj u području visoke frekvencije do 10 GHz,razina jakosti električnog polja iznosi 24.4 V/m,a gustoća snage kako ha-kom-te-kom-vipovci vole kazati u velikim jedinicama da bi broj bio manji je "samo 1.6 W/m2" prevedeno na HUZEZ jezik iznosi 1 600 000 uW/m2.Novim pravilnikom donesenim u tajnosti bez dogovora s medicinskom strukom za 2015.dozvoljene vrijednosti su jakost električnog polja 58 V/m gustoća snage 9 000 000 uW/m2

    OdgovoriIzbriši