ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

Repetitor se neće instalirati na krov podgorskog Vatrogasnog doma

Podgora, Drvenik, 24.12.2015.

Vatrogasni dom u Podgori na koji
teleoperateri žele postaviti antene
Antene mobilnih operatera koje su bile postavljene na krov podgorskog hotela Minerva, zbog radova na hotelu su uklonjene prije više od mjesec dana. Zbog toga su teleoperateri tražili prikladno mjesto u Podgori na koje bi privremeno instalirali repetitore koje su u konačnici namjeravali postaviti na krov zgrade DVD-a Podgora. Međutim, podgorski vatrogasci su zbog negodovanja dijela mještana odbili ponudu, tako da su antene na kraju završile u Splitu, a Podgoranima je oslabljen signal na mobitelima. Kako nam je kazao zapovjednik DVD Podgora Stjepko Mrsić kojem su se obratili predstavnici Hrvatskog Telekoma, ponuda operatera je odbijena.- Predstavnici HT-a su govorili da traže dozvolu za postavljanje antena pored tunela Stupica gdje bi bilo idealno mjesto jer je tamo već postavljena trafostanica i samo trebaju ishoditi građevinsku dozvolu. Na zgradu Vatrogasnog doma antene su planirali postaviti na šest mjeseci. Međutim, dobili smo pritužbe od strane par mještana pa je Upravni odbor DVD-a Podgora odlučio da će odbiti ponudu za postavljanje antena na našu zgradu. Čim su antene mobilnih operatera u pitanju, nastane cirkus tako da ne želimo ni s kim imati problema, kazao je Mrsić dodavši da su mobilni operateri prvo od Općine Podgora tražili lokaciju na kojoj bi mogli postaviti antene, ali Općina nema svojih prostora tako da su u konačnici došli do DVD-a Podgora.
Kako kaže Mrsić, u Podgori signal za mobitele malo ‘šteka’ jer zbog izmještenih antena sve lokacije nisu potpuno pokrivene signalom.- Predstavnici Hrvatskog Telekoma nudili su nam mjesečnu naknadu za instaliranje antena na krov Vatrogasnog doma, ali ne smijem reći o kolikom se iznosu radi jer je to poslovna tajna, kazao je Mrsić.Inače, teleoperateri su imali godinu dana za iznalažanje adekvatne lokacije za instaliranje repetitora što nam je potvrdio predsjednik Uprave Medora Hoteli i ljetovališta Zrinko Kamber. Kako kaže Kamber, hotelska kuća je teleoperatere čije su antene bile postavljene na hotelu Minerva, obavijestila da započinje druga faza obnove hotelskog kompleksa. -Sama činjenica da počinju radovi označila da je da antene više neće moći biti na hotelu jer smo isključili struju, a građevinski radovi i antene ne idu jedno s drugim. Teleoperateri su bili upoznati s cijelom situacijom i znali su da antene moraju izmjestiti na neku drugu lokaciju i njihova dužnost je bila osiguravanje signala, kazao je Kamber dodavši da nije upoznat s informacijom gdje će antene biti instalirane. 

Pregovori za izmještanje repetitora na brdo

Prije dva mjeseca problema s repetitorima mobilnog operatera Tele 2 imali su i Drveničani koji su zbog namjere postavljanja antene na krov kuće u centru mjesta, u suglasnosti s Općinom Gradac potpisivali peticiju. Međutim, inicijativa na čelu s predsjednikom MO Drvenik Vickom Kostanićem, na kraju je izgleda urodila plodom jer se predstavnici Tele 2 više nisu pojavljivali u Drveniku. Obzirom na činjenicu da su u Drveniku već postavljena dva odašiljača mobilnih operatera i to jedan na krov zgrade Pošte, TZ-a Drvenik i trgovine Studenac u centru mjesta, a drugi na brdu pored crkve sv. Roka, Kostanić je pokrenuo inicijativu da se repetitor iz centra također postavi na istu lokaciju. Naime, kako kaže Kostanić, kada se iznad crkve sv.Roka postavljala antena VIP-ovog operatera, u ugovoru je stajalo da i ostali operateri svoje odašiljače mogu postaviti na konstrukciju. – Razgovarao sam s predstavnicima crkve sv. Roka, ali Župa nije vlasnik odašiljača i zemljišta, već Franjevačka Provincija. Još uvijek pregovaramo, a lokacija na brdu bi bila izvanredna jer je od kuća udaljena oko 500 metara, kazao je Kostanić.

Nema komentara:

Objavi komentar