srijeda, 16. prosinca 2015.

Prosvjed protiv postavljanja bazne stanice u Dicmu

Dicmo (kod Sinja), 16.12.2015.

Nakon Radošića, novi prosvjedi protiv postavljanja baznih stanica teleoperatera. Ovoga puta prosvjedovalo se u Dicmu.



Naime, danas oko 14 sati mještani zaseoka Radanovići (Labinko) primijetili su kako grupa radnika postavlja antene na objekt vodospremnika koji se nalazi iznad njihovih kuća te su mirnim prosvjedom tražili prestanak radova.

Među prosvjednicima je bio i nezavisni vijećnik u Općini Dicmo Petar Maretić.

‘Stigao sam na poziv mještana i tražio da radnici pokažu potrebite dokumente za rad. Nisu imali ništa, niti dozvolu za izvođenje radova niti dokument o studiji utjecaja na okoliš niti dozvolu Općine Dicmo. Zbog toga smo tražili prekid radova’, kazao nam je Maretić.


Na lice mjesta stigao je i komunalni redar Općine Dicmo Joško Bilokapić koji je kazao kako u Općini nemaju nikakva saznanja o bilo kakvim aktivnostima vezanim uz postavljanje baznih stanica na objekt vodospremnika na vodovodu prema Splitu. Ubrzo su stigli i policijski službenici koji su zamolili prosvjednike da se raziđu, a kada su se uvjerili da radnici ne posjeduju dozvolu za postavljanje bazne stanice, naložili su im da obustave daljnje radove, što su radnici i učinili.

Okupljeni mještani najavili su kako će i dalje ustrajati na tome da se iznad njihova naselja ne postavljaju bazne stanice teleoperatera, jer je time, kako su kazali, ugroženo njihovo zdravlje, a posebno zdravlje najmlađih.

Na poziv mještana ovog dijela Dicma došao je i novoizabrani saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj, koji je nedavno podržao i mještane Radošića u borbi protiv postavljanja baznih stanica. Bulj je danas dao podršku prosvjednicima u Dicmu te još jednom obećao kako će se u Saboru RH zalagati za izmjene zakona koji su do sada pogodovali teleoperaterima, koji mogu postavljati antene (bazne stanice) gdje god zamisle.

Tekst i fotografije: Ferata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar