nedjelja, 21. veljače 2016.

I u Ližnjanu pobuna protiv VIPnetove bazne stanice

21. veljače 2016. - istarski.hr

Izvor: arhiva udruge Zdravo naselje
Na zamolbu inicijative iz Ližnjana, predstavnici udruge Zdravo naselje, osnovane zbog otpora VIPnetovoj baznoj stanici u Novoj Verudi, 20. veljače su održali informativno-radni sastanak s predstavnicima slične inicijative iz Ližnjana, Brankom Grbinom i Brankom Matićem.

Grbin i Matić su upozorili na „potencijalno po zdravlje i okoliš opasnu“ baznu stanica koja je u Ližnjanu, po njima, postavljena protivno propisima, jer osoba koja je potpisala ugovor s VIPnetom čak nije ni vlasnik nekretnine!

Ližnjanci su kolegama iz Nove Verude ukazali i na zdravstvene probleme osoba koje žive u blizini stanice. Naime, u posljednjih sedam godina, koliko traje njihova borba, bračni par čija je kuća na samo trideset metara od sporne bazne stanice ima velikih zdravstvenih problema. Grbin i Matić njihove zdravstvene probleme povezuju s baznom stanicom i njezinim zračenjem.

Društvo Zdravo naselje u svom priopćenju ističe da će rado pomoći građanima koje muče slični problemi, te poduzeti potrebne mjere u cilju zaštite zdravlje građana, okoliša i vrijednosti teško stečene imovine. (N.Č.)

Nema komentara:

Objavi komentar