ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Radovi na jednoj od baznih stanica na stadionskom reflektoru

Zadar, 1. veljače 2016. - 057.info

Do prvih večernjih sati na jednom od četiri stadionska reflektora vrijedno su radili majstori, koji nisu popravljali svjetlosnu grdosiju već servisirali baznu stanicu T-coma. Ona je postavljena 2010 godina, a nešto prije na drugom reflektoru je stavljen baza za mobilnu telefoniju VIP-a.

Te dvije bazne stanice postavljene su na reflektorima koji su u vlasništvu Grada Zadra. Podizanje reflektora na Stanovima prije gotovo osam godina financirao je Grad Zadar s ugovorenih osam milijun kuna, a konačan iznos tog zahvata, kojeg je izvodio zagrebački Dalekovod, ispao je puno veći. Bilo je to za vrijeme gradonačelnika Živka Kolege. Nakon godinu dana, točnije 16. 11.2009. godine tadašnji gradonačelnik Zvonimir Vrančić potpisao je s NK Zadar i dva mobilan operatera ugovore o pravu služnosti.

Koliko su oni to platili, javnosti nikada nije doznala, ali novac je sudeći prema izjavi tadašnjeg NK Zadar Novice Erlića išao na račun kluba koji je ishodovao sve suglasnosti. - U gradnji se čak razmišljalo da se estetski ne nagrde reflektori, a u današnje vrijeme gledamo kako izvući korist od bilo kakvih sponzora, izjavio je Erlić za Zadarski list 2010. godine. 

Građane nitko nije niša pitao za podizanje baznih stanica usred Grada. Puno Zadrana iz neposrednog susjedstva za njih ne znaju ni danas jer su „kamuflirane" uz reflektore. One sigurno ne zrače, tvrde oni koji su od njih imali izravne koristi, jer da su opasne, onda ne bi bila na vrhu bolničke zgrade Internog odjela, najvažniji je argument protiv straha od zračenja.

Nema komentara:

Objavi komentar