ponedjeljak, 3. kolovoza 2015.

Pod jutarnjom kišom izrastao je novi repetitor na krovu zgrade

Bez građ. dozvole i javne
rasprave: Nova "divovska" 
bazna stanica smještena je 
u centru Petrinje
Petrinja, 1. 8. 2015.

Jaka kiša i loše vrijeme u petak ujutro sakrilo je pogled prema nebu onim rijetkim Petrinjcima koji su izašli u grad zaštićeni svojim kišobranima, pa tako nisu primjetili postavljanje novog, velikog metalnog objekta koji se pojavio na krovu zgrade broj 2 na Trgu Narodnih učitelja.

Na vrhu ove petrinjske višekatnice grupa radnika je montirala džinovski odašiljač -a čiji je, to je apsolutno nebitno u ovoj priči jer ne želimo reklamirati telekomunikacijske tvrtke besplatno.

Prije nekoliko godina postojale su novine koje su se zvale “Petrinjske staze” i koje su tiskana preteča PS Portala. U jednom broju tog bivšeg mjesečnika, petrinjski profesor fizike Goran Krnjajić je napisao veliki, opsežan tekst o štetnosti zračenja tih velikih repetitora koji su poslije Domovinskog rata postavljeni na krovove stambenih zgrada u centru
Petrinje i koji zajedno čine jednu ozračenu cjelinu, a koju je on osobno i precizno izmjerio.

Naravno, taj tekst nije i nikada neće ništa promijeniti. Ljudi danas jednostavno žive okruženi zračenjem i ne mogu bez mobitela i interneta. Mogu bez kruha i mesa, sladoleda i piva – ali bez mobitelskog signala teško. I još se žale da im nikad dosta brzine i da cijeli grad nije dobro i dovoljno pokriven. I mnogi se sigurno vesele postavljanju ovog novog “zračnog” tornja iznad naših glava.

Sad ćemo možda moći da plovimo brzinom 4g. A onda će Ameri napraviti 8G. Trebat će nam novi odašijač. Telekomunikacijske tvrtke naravno, tvrde da je to zračenje potpuno bezopasno za ljudsko zdravlje.

Nema komentara:

Objavi komentar