petak, 20. ožujka 2015.

Apel za hitno uklanjanje nelegalnih baznih stanica u Dubrovniku

Nelegalne bazne stanice na napuštenoj
zgradi HEP-a; Foto: DubrovnikNet.com

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković uputio je apel Hrvatskoj elektroprivredi i gradskim i državnim institucijama da se nelegalne bazne stanice instalirane na zgradi HEP-a usred četvrti Šipčine, što prije uklone.

'Za ove antene mobilnih operatera postoji nalog o uklanjanju još od 2011. godine, a više od tri tisuće građana ovog područja je dalo svoj potpis za njihovo uklanjanje'', rekao je Franković na konferenciji za novinare ispred sporne zgrade u dubrovačkoj ulici Andrije Hebranga u stambenom naselju Gruž.

Istaknuo je da se gradska vlasta za vrijeme mandata Andre Vlahušića nije jasno postavila prema HEP-u i zahtijevala uklanjanje antena.

''Antene se nalaze na zgradi HEP-a, odnosno tvrtke u državnom vlasništvu, a samim time vidite o kakvom se apsurdu radi'', rekao je Franković te istaknuo kako se Grad Dubrovnik, u vrijeme dok je Vlahušić bio gradonačelnik, nikad nije jasno postavio prema HEP-u i zahtijevao uklanjanje antena.

Ustvrdio je i kako je Generalnim urbanističkim planom grada Dubrovnika predviđeno da sve antene koje koriste mobilni operateri budu smještene iznad ceste, odnosno udaljene od stanovnika, što nije slučaj u Gružu, ali i dubrovačkom predgrađu Mokošica. (cijeli tekst: direktno.hr)


Nema komentara:

Objavi komentar